HOUTHAVEN SCHIEDAM

Houthaven maakt onderdeel uit van het Schiedamse eiland ‘De Gorzen’. Tezamen met ‘De Plantage’ en ‘Het Nassaukwartier Schiedam-Zuid’ vormt dit een waterrijke en groene omgeving. De laatste fase is nu in ontwikkeling.

In Houthaven woon je heerlijk ruimtelijk tussen groen en water. In de reeds bestaande wijk De Gorzen zijn diverse winkel- en onderwijsvoorzieningen aanwezig. In de buurt wat eten, sporten of naar school? Alles is in de buurt. Of wil je wat verder weg? Openbaar vervoer is nabij en de A4 op slechts enkele autominuten. Alle gezellige dynamiek is nabij maar eenmaal thuis is het weer rustig genieten tijdens een wandeling langs het Schreihuisje door Park Maasboulevard of genietend van het kabbelende water langs de Havendijk. Als je in Houthaven woont, dan ben je thuis!

Bestemmingsplanprocedure en planning

De eerder gepresenteerde beoogde ontwikkeling van 65 eengezinswoningen is niet meer mogelijk. Voor meer uitleg klik hier.

Samen met de gemeente Schiedam worden mogelijkheden onderzocht om tot een nieuw plan te komen passen in de groene waterrijke omgeving. 

De bestemmingsplanprocedure van dit nieuwe plan zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 van start gaan. Aansluitend zal het ontwerp bestemmingsplan worden ingediend en in procedure gaan. Naar verwachting zal het definitieve bestemmingsplan eind 2023/begin 2024 worden gepresenteerd. Het streven is om het bestemmingsplan in het tweede kwartaal van 2024 onherroepelijk te maken.

Daarom verwachten wij begin 2024 meer informatie over de definitieve inrichting van de laatste fase van Houthaven te kunnen delen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Houthaven? Schrijf je dan nu in!
Zodra mogelijk (begin 2024) zullen wij je middels nieuwsbrieven informeren.
 

Locatie

Naar de locatie
Naar de locatie